Kwaliteit aan de muur ….. Zor.com

Een passie voor fotografie en dan niks aan de muren hebben hangen in huis. Buiten het feit dat ik gewoonweg te kritisch ben op mijn eigen foto’s en deze dus het liefst niet ophang, wist ik tot nu toe ook echt niet op wat voor materiaal ik een foto zou moeten laten afdrukken. Canvas, glas, hout, aluminium, PVC, etc. Een paar weken geleden bood Zor.com mij aan om een product van hen te testen. Testen is altijd goed en helemaal als je juist aan het twijfelen bent over een keuze. Glas was bij mij al afgevallen in verband met de weerspiegeling. Hout en canvas ook ….. in verband met scherpte. Scherpte is voor mij een must en met een reliëf valt deze een beetje weg. Het resultaat van een foto op aluminium en PVC had ik nog nooit goed bekeken. Het verzoek van Zor.com om een product te testen was zeer welkom gezien ik de kale muren ook echt niet meer vond kunnen. Dus eerst naar de website Zor.com. Even schrikken, want mijn Frans is niet zo best, maar gelukkig …. de website is er ook in het Nederlands. Ik ben al enige tijd aan het bekijken hoe ik het beste en goedkoop een soort collage in de woonkamer kan ophangen. Na enig speurwerk leverde dit veel mogelijkheden op, maar als ik foto’s wil wisselen, blijkt dit een dure aangelegenheid. De prijzen van Zor.com zijn om vrolijk van te worden en bieden een mogelijkheid om de collage (die ik met regelmaat wil wisselen met andere foto’s) te maken. Maar wat voor kwaliteit krijg ik dan voor deze prijzen? Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een afdruk op aluminium ofwel aluminium/dibond volgens de website van Zor.com. Op de website staat precies omschreven hoe je de foto optimaal afgedrukt krijgt. Zo kun je een bestandje downloaden waarna je in Lightroom een preview kan zien van hoe de foto op aluminium eruit komt te zien qua kleur. Best eng, want ik moest voor de juiste kleur en donkerte nogal wat bijstellen in het contrast e.d. Maar als het daadwerkelijk zo is, erg handig! Nou, druk op de knop en besteld.

Binnen een paar dagen na bestelling kwam de postbode mij verblijden met een pakket! Wat mij toch enigszins positief verbaasde, want op de website stond een excuus voor de lange productietijd van 10 dagen. Nieuwsgierig naar het eindresultaat, moest ik deze eerst ontdoen van een stevige verpakking. Wauw ……. geweldig!!! De scherpte en prachtige kleuren precies zoals deze op mijn pc verschenen! Ik ben ook héél tevreden over het gekozen materiaal. Geen weerspiegeling, erg licht en prachtig strak. Mooi is dat de vlinder iets op het oppervlakte lijkt te liggen.

De pluspunten maar gelijk op een rijtje:

  • kleuren precies zoals weergegeven bij de preview in Lightroom (na downloaden bestand voor soft proofing)
  • scherpte
  • geen weerspiegeling
  • lage prijzen
  • levering stevig verpakt om beschadiging te voorkomen
  • levertijd (ondanks excuus van 10 dagen productietijd)

Oké, dan ook één enkel minpuntje:

  • Ophangsysteem voor muren met structuur

Bij de meeste andere leveranciers wordt er een ophangsysteem bij de aankoop geleverd (in de prijs inbegrepen), dat is bij Zor.com niet. Je kunt los een systeem bestellen voor een vlakke muur, maar helaas ……. die van ons heeft structuur. Na een mailtje richting Zor.com kreeg ik dezelfde dag nog wel netjes een antwoord met doorverwijzing waar ik eventueel wel een ophangsysteem zou kunnen aanschaffen. Maar bij onze foto expert in het dorp hebben ze het gebruikelijke ophangsysteem voor een muur met structuur voor maar € 3,50, dus opgelost!

Ik ben zo verrast over de kwaliteit en prijsverhouding dat ik zeker vaker ga bestellen bij Zor.com. Ook voor eventuele exposities is dit een geweldige kwaliteit voor een lage prijs! Dit zelf eens ervaren? Neem dan een kijkje op de website www.zor.com! of kom eens een bakje koffie doen bij mij thuis 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *