Publicaties

 

1 september 2018: 2e prijs in de categorie vogels bij de  Roots Natuurfotowedstrijd 2018.

Het juryrapport: “Heel knap als je van zo’n slaperig stelletje flamingo’s toch een spannende foto weet te maken. Het ritme in het beeld is prachtig. Al die halzen die zo mooi gedrapeerd zijn over de flamingolijven en bij nadere bestudering allemaal verschillend zijn. Ook de kleurverschillen van de vogels maken het beeld spannend. De grijze zee die naadloos overgaat in de lucht vormt een  perfecte omlijsting.”

 

 

15 januari 2018: winnaar fotowedstrijd IVN Groene Zoom

Commentaar van de jury: “De ijzige kou is bijna voelbaar. De prachtige pollen op de voorgrond en de grillige bomen daarachter geven de foto samen met de nevel een hele bijzondere geheimzinnige sfeer. Ook na meerdere keren kijken blijft deze foto mooi. Verdeling van de drie prominente bomen in de foto is ook sterk.”

 

 

 

3 oktober 2017: review SP 90mm f/2.8 DI VC USD MACRO 1:1 van Tamron in Zoom.nl

Lees de volledige review door op onderstaande link te klikken:

http://zoom.nl/artikel/partner/24976-rust-en-sfeer-creeren-met-de-sp-90mm-f-2-8-di-vc-usd-macro-11-van-tamron.html

 

 

 

1 oktober 2017: foto van de week bij Roots

Vier kikkerogen, zo noemt Ellis Pellegrom deze foto. Deze prachtige plaat is de nieuwe Roots Foto van de Week! Het commentaar van de fotograaf: “Deze kikker begroette mij hartelijk terwijl ik op mijn buik aan de waterkant lag om op “oog”hoogte de spelende kikkers te kunnen fotograferen. De weerspiegeling van de bomen in het water zorgde voor een geel gekleurd vennetje.”

 

 

 

 

 

26 september 2017: verkozen tot foto van de dag op Zoom.nl

Het was vandaag misschien wel heerlijk nazomer weer, maar op Zoom.nl is het echt al herfst geworden. Door een zo klein mogelijk diafragma te gebruiken, blijven deze zwammetjes mooi scherp in een zee van onscherpte.

Gefeliciteerd, ellispellegrom, met deze Foto van de Dag!

 

 

 

 

 

 

23 juni 2017: 3e prijs fotowedstrijd Roots thema “geel”, publicatie in de uitgave van juli

 

 

 

 

6 januari 2017: verkozen tot foto van de dag op Zoom.nl

Redactie op 6 January om 16:36 Deze foto is gekozen als Foto van de dag. De Foto van de dag wordt door de redactie gekozen uit de foto’s die de afgelopen 24 uur zijn geüpload. Laat de winterse platen maar komen! Deze prachtige foto van Ellis Pellegrom is vandaag de Foto van de Dag! Een beeld met een duidelijke diepte in het landschap en mooie winterse kleuren! Gefeliciteerd, Ellis!Bekijk meer natuurfoto’s van Ellis op: http://ellispellegrom.zoom.nl/

 

 

 

December 2016: publicatie in het boek “Wereldnatuur”van het WNF

 

 

 

 

 

Augustus 2016: publicatie in de Roots Natuuragenda 2017                                                                    

                         

 

 

 

 

November 2015: publicatie in het fotografieblad Zoom.nl