Over mij

 

Welkom op mijn fotowebsite!

Ik ben Ellis Pellegrom en woonachtig in het Brabantse. Via deze website wil ik graag mijn hobby met jullie delen. Ik heb altijd al interesse in fotografie gehad. Alle soorten fotografie vind ik fascinerend, maar mijn voorkeur ligt bij macro (close-up) -en landschapsfotografie vanwege mijn andere passie; erop uit in de natuur!

In het verleden heb ik eens een fotocursus gevolgd en ik vond het erg leuk om te zien hoe cursisten met een zelfde opdracht een totaal ander foto maakten. Na een aantal jaren het druk te hebben gehad met de opvoeding en verzorging van mijn kinderen ben ik sinds een paar jaar weer serieus bezig met fotograferen. Mijn kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze gezellig mee de natuur in gaan en zich met of zonder fotocamera prima vermaken. Ik vind het geweldig om te zien hoe enthousiast zij soms zijn over iets in de natuur of hun eigen gemaakte foto. Bovendien is het erg gezellig, helemaal als er vriendjes en/of vriendinnetjes mee mogen!

Ik ben nog steeds op zoek naar een eigen stijl, maar vind de kleur en omgeving rondom het hoofdonderwerp een belangrijk onderdeel van mijn foto’s. Daarom kies ik er soms ook bewust voor om veel ruimte in de foto te laten zodat de foto rust uitstraalt en de nadruk op het hoofdonderwerp komt te liggen. Bovendien is in sommige gevallen de omgeving bepalend voor de sfeer van de foto. Tenminste dat probeer ik, want ik kan nog héél veel leren. Dat leren doe ik nu vooral door soms wat foto’s op forums te plaatsen waar ik hoop feedback op te krijgen. Op deze forums doe ik ook veel ideeën op en bekijk ik met welke instellingen (diafragma, sluitertijd, iso-waarde, etc) een bepaalde foto is geschoten. Natuurlijk heb ik ook een aantal favoriete fotografen waarvan ik de websites bekijk.

Verder vind ik persoonlijk dat foto’s van de natuur er zo “natuurlijk” mogelijk uit moeten zien. Daarom bewerk ik mijn foto’s nauwelijks na. “What you see is what you get”. Om eerlijk te zijn, ik ben er gewoon niet goed in en vind het niet het leukste gedeelte van de fotografie. Maar ja, helaas voor mij, is sinds het digitale tijdperk dit wel een onderdeel geworden van de fotografie. De vraag blijft alleen hoe ver moet en kun je hierin gaan en is er dan nog wel sprake van fotografie of meer van beeldbewerking. Dit geldt tevens voor hoe om te gaan in en met de natuur. Er zijn fotografen die belachelijke dingen uithalen met de beestjes of de omgeving om de perfecte foto te maken. Ik ben voor ethisch verantwoord fotograferen. Eerlijk zijn in hoe de foto tot stand is gekomen.

Met welk materiaal maak ik mijn foto’s:

Mijn eerste fotocamera was een Fuji Finepix S7000. Een compact camera waarbij handmatige instellingen (sluitertijd en diafragma) mogelijk zijn. Nu ben ik in het bezit van een Canon EOS 600D en gebruik ik  daarbij de volgende lenzen en filters:

– Canon EFS 17-85mm
– Canon Macro lens EF 100mm 1:2.8
– Canon EF 70-300mm IS USM
– Tokina SD 12-24 F4 (IF) DX
– B+W grijsfilter 110 ND 10 stops

Mocht je vragen hebben over bijvoorbeeld bovenstaand materiaal, instellingen, etc., dan kun je altijd contact met mij opnemen! Ik zal met regelmaat nuttige tips en trucs in de blog vermelden.

Veel plezier met het lezen van mijn blog en het bekijken van de foto’s!
Met vriendelijke groet,

 

Ellis Pellegrom